FRAMHÄV DIN ÖGONFÄRG

 

Innan du ska applicera ögonskugga är det bra att lägga ett lager puder under ögonen. Det samlar upp skuggsmulor som du sedan lätt kan borsta bort.

Om man vill framhäva sin ögonfärg ska man inte applicera en skugga med samma färg som ögonen, utan istället använda sig av kontraster.
Ögat har tre grundfärger; blått, gult och rött.
Blå nyanser förstärks av aprikos, terrakotta och bruna färger. Detta på grund av att gult och rött är kontrastfärgen till blå. Så allt inom gula och röda toner framhäver blå ögon.
Bruna ögon förstärks av blått, violett och rosa. Alltså en blandning av alla grundfärger, men det kan vara lika snyggt med en ljusare färg.
Gröna ögon är en blandning av grundfärgerna blått och gult, alltså passar rött, rosa eller lila toner bäst till gröna ögon.

För att framhäva den gula tonen i dina ögon använder du lila och turkos, eftersom kontrastfärgerna till gult är rött och blått.

Man ska dock tänka på att det finns andra faktorer som spelar stor roll i valet av en viss framhävande färg, t.ex. hudton och hårfärg. Det bästa är att prova sig fram och våga variera sig.

 

© Datafant - Vajer [wire]