LÄR DIG SKUGGA SOM PROFFSEN

Grunda alltid med en bas innan du applicerar ögonskuggan. Det kan vara en ögonskuggebas, men det går också bra att använda din vanliga foundation. Det gör att skuggan får bättre fäste, och du slipper att ögonskuggan lägger sig som ett veck på ögonlocket efter några timmar.

Lägg en ljus skugga över hela ögonlocket, ända upp till ögonbrynet, och applicera de mörkare skuggorna närmast ögat. Har du djupt liggande ögon? Ljusa skuggor "lyfter" fram ögonlocket.

Hemligheten bakom en markerad, sotig makeup är ofta att inte lägga skuggan på hela locket. Koncentrera dig på globlinjen och partiet allra närmast fransraden, samtidigt som du lämnar en del av ögonlocket och ögonvrån ljust. På så sätt slipper du att ögonlocket ser "tungt" ut.
En ljus, gärna lite lätt pärlemorskimrande skugga i ögonvrån öppnar upp ögat och gör att du får en mer öppen och klar blick.
Bygg upp färgen lager för lager om du vill använda mycket skugga. Det är mycket lättare att lägga till extra skugga, än att försöka gnugga bort överflödig. Vill du få ett täckande resultat och framhäva skuggans pigment kan du lägga en krämskugga under din puderskugga och "trycka/dutta" in puderskuggan ovanpå. Detta kräver dock en viss teknik - öva och experimentera hemma när du inte ska på fest!

© Datafant - Vajer [wire]